1752. gada oktobris – 1753. gada oktobris, Parīze, Sendenī

Ceļotāji viesnīcās šeit mēdz izmeklēties ēdienus pēc patikas, bet pirms tam ir ieteicams vienoties par cenu; ja ar saimnieku nevar salīgt, ceļotājs var doties uz nākošo mājvietu – jo, ja neievēro šo piesardzību, par baudīto nākas maksāt dubulti. 

Patisseries jeb konditorejas izstrādājumi, kādus šeit cep, ir īpaši labi.

 

Attēlos oktobra atvērums no Creative Museum Planner 2018 Designed by H2E, foto Didzis Grodzs.

Fragments no Nikolausa fon Himzela ceļojumu dienasgrāmatas, kas glabājas Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Rokrakstu un reto grāmatu nodaļā. Tulkojis Edgars Ceske.

Edgars Ceske

Dr. hist., Himzela pētnieks un ceļojumu piezīmju tulkotājs