1753. gada novembris, Aviņona

Ēdieni traktieros ir ļoti labi, un tos sagatavo citādi nekā Parīzē un Lionā.

Šeit var dabūt Rokforas sieru, jo 30 stundas no Aviņonas atrodas Rokfora, kur tas tiek izgatavots.

Aviņonas apkārtne ir ļoti patīkama un neparasti auglīga, bagāta ar dažādiem augļiem, vīnogām, labību, dārzeņiem.

Trifeles, kuras ļaudis šeit bieži lieto uzturā, ir neparasti lielas, un man tika parādīta viena, kas svēra 8 mārciņas.

 

Attēlos novembra atvērums no Creative Museum Planner 2018 Designed by H2E, foto Didzis Grodzs.

Fragments no Nikolausa fon Himzela ceļojumu dienasgrāmatas, kas glabājas Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Rokrakstu un reto grāmatu nodaļā. Tulkojis Edgars Ceske.

Edgars Ceske

Dr. hist., Himzela pētnieks un ceļojumu piezīmju tulkotājs