Latvijas muzejniecības pamatlicēja Nikolausa fon Himzela Eiropas ceļojumam veltītais plānotājs izceļ diētas tēmu, atklājot dažādu valstu ēšanas tradīcijas un paradumus. Himzela gastronomiskie piedzīvojumi uzdzirkstī viņa rakstīto dienasgrāmatu manuskripta lappusēs un aicina līdzi bezgalīgi aizraujošā ceļojumā pa Eiropas valstu virtuvi, kur netrūkst nedz steika nama spēka barības, nedz spožu vakara pieņemšanu pie baltiem galdautiem ar desertu un plašu vīnu izlasi.
Kura vēl cita kultūras mantojuma un jaunrades izpausme spēj vienot cilvēkus labāk nekā ēdiena gatavošana un ikreizējā dzīves svinēšana, kas saistās ar tā baudīšanu? Latvijas simtgades gadā svinēsim dzīvi gan ikdienišķās maltītēs, gan saskandinot uz valsts dzimšanas dienu. Priekā!
Pieejams no 20. decembra NicePlace Telpā un www.etsy.com
* Eiropas Kultūras mantojuma gads